Foto: AFP/Scanpix
Vācija grasās krasi paaugstināt šogad valstī sagaidāmo nelegālo imigrantu prognozi, atsaucoties uz avotiem valdībā, otrdien ziņo vācu laikraksti.

Iepriekš tika prognozēts, ka Vācijā šogad ieradīsies 450 000 nelegālo imigrantu, taču tagad varasiestādes lēš, ka viņu skaits sasniegs vismaz 650 000.

Laikraksts "Handelsblatt" vēsta, ka saskaņā ar iekšlietu ministra Tomasa de Mezjēra ziņojumu, ar kuru viņš oficiāli nāks klajā trešdien, iepazīstinot ar jaunajām Federālā migrācijas un bēgļu biroja prognozēm, jaunieceļojušo patvēruma meklētāju skaits 2015.gadā Vācijā var sasniegt pat 750 000.

Saskaņā ar ziņojumā apkopotajiem federālo zemju valdību datiem nelegālo imigrantu skaits vasaras mēnešos strauji pieaudzis.

Piemēram, Hamburgā gada otrajā ceturksnī patvērumu pieprasījuši 7300 nelegālo imigrantu, kamēr pirmajā ceturksnī viņu skaits bija 6700. Tikmēr jūlijā vien patvērumu pieprasījuši 5700 cilvēki, norāda laikraksts.

Līdzīga situācija ir Bādenē-Virtembergā, kur jūlijā patvēruma pieprasījumu skaits sasniedzis 7065, dubultojies salīdzinājumā ar maiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!