Foto: AFP/Scanpix
Krievijas disidents un blogeris no Karēlijas Maksims Jefimovs, kam piešķirts patvērums Igaunijā, izteicis gatavību atgriezties Krievijā un stāties tiesas priekšā apmaiņā pret Maskavas specdienestu nolaupīto Igaunijas Drošības policijas (KaPo) līdzstrādnieku Estonu Kohveru, kam šonedēļ piespriests 15 gadu cietumsods stingrā režīma cietumā.

"Uzskatu, ka Krievijas varas iestādes izdarījušas briesmīgu noziegumu pret Igaunijas pilsoni. Domāju, ka Estons Kohvers kā nevainīgs cilvēks nekavējoties jāatbrīvo un jānosūta atpakaļ uz Igauniju. Vai Krievijas Federālais drošības dienests ir uz to gatavs? Ja nē, es piedāvāju apmaiņu," viņš rakstījis savā blogā tīmekļa vietnē "LiveJournal".

"Esmu Krievijas pilsonis, politiskais bēglis, kuru meklē federālā valdība, esmu iekļauts arī ekstrēmistu un teroristu sarakstos un trīs gadus dzīvoju Igaunijas Republikā. Esmu gatavs atgriezties Krievijā un (..) stāties tiesas priekšā saistībā ar apsūdzībām noziegumā, ko neesmu izdarījis, proti, ekstrēmismā," viņš norāda.

"Estonam Kohveram ir sieva, kas gaida savu vīru, un četri bērni, kas gaida savu tēti. Esmu ar mieru pakļaut savu dzīvi briesmām un nekavējoties atgriezties Krievijā, bet tikai ar vienu noteikumu - apmaiņā pret tūlītēju nevainīgā Igaunijas pilsoņa Estona Kohvera atbrīvošanu," uzsver Jefimovs.

Jefimovs Krievijā vadījis jauniešu organizāciju "Agora", kas 2012.gadā kritizēja Krievijas varas iestādes, nosodīja korupciju Krievijas pareizticīgo baznīcā un specdienestu varu valstī. Krievijas prokuratūra sākusi pret viņu izmeklēšanu saskaņā ar apsūdzībām naida kurināšanā un ekstrēmismā.

2012.gada maijā Igaunija Jefimovam piešķīra patvērumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!