Foto: Reuters/Scanpix
Šogad Vācijas izdevumi bēgļiem būs ap 10 miljardiem eiro, vēsta Vācijas prese.

Paredzētā summa ir četras reizes lielāka nekā pērn. Pagājušā gadā izdevumi bēgļiem bija 2,4 miljardu eiro apmērā. Togad Vācijā ieradās ap 200 000 migrantu, bet šogad Vācija gatavojas uzņemt līdz 800 000 bēgļu.

Ikgadējie izdevumi uz katru bēgli atkarībā no federālās zemes ir ap 12-13 tūkstošiem eiro. Šajā summā ir iekļauta samaksa par dzīvošanu, ēdināšanu, kabatas naudu, medicīnas aprūpi, kā arī administratīvie izdevumi.

Tiek norādīts, ka jūlijā Vācijas varasiestādes plānojušas iedalīt 5,6 miljardus eiro 450 000 bēgļu uzņemšanai. Iepriekš Vācijas kanclere Angela Merkele izslēgusi iespēju paaugstināt nodokļus, lai finansētu migrantu uzturēšanu.

Jau vēstīts, ka Eiropas Savienības (ES) noteikumi atbildību par patvēruma meklētājiem uzliek valstij, kurā tie ir ieradušies vispirms.

Eiropā ieceļojošo migrantu skaits ar 107 500 iebraukušiem cilvēkiem jūlijā ir sasniedzis rekordu.
Straujais migrantu pieplūdums ir radījis spriedzi un nesaskaņas starp dalībvalstīm par ES migrācijas politiku. Trešdien Vācija, Itālija un Francija aicināja bēgļus "godīgi sadalīt" starp visām ES valstīm.

Itālija un Grieķija sūdzas, ka tās nespēj tik galā ar milzīgo migrantu pieplūdumu. Kamēr Vācija ir piekritusi uzņemt lielu ieceļotāju skaitu, citas valstis tam nav gatavas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!