Bagātību meklētāji Pjotrs Kopers un Andreass Rihters, kuri pirmie paziņoja par nacistu "zelta vilciena" atrašanu, pagājušās nedēļas nogalē Polijas sabiedriskajā televīzijā parādīja attēlu, kurā esot redzams radaru uzņemts vilciena attēls. Tiek uzskatīts, ka tajā atrodas bruņojums, kā arī nacistu kara laikā salaupītās dārglietas.

Šobrīd teritoriju ap potenciālo vilciena atrašanās vietu Polijas dienvidrietumu pilsētiņas Valbžihas apkārtnē tiek apsargāta. Speciāli šim nolūkam nozīmētas vairākas Polijas armijas vienības.

Abi atradēji - Polijas un Vācijas pilsoņi - uzskata, ka viņiem ir "skaidri pierādījumi par tā sauktā zelta vilciena atrašanās vietu", viņi apliecinājuši Polijas sabiedriskajā televīzijā. Tāpat viņi demonstrēja zemes caurskatīšanai paredzēta radara uzņemtu attēlu, kurā šķietami redzams aprakts vilciena sastāvs.

Visus šos pierādījumus bagātību meklētāji atraduši, "izmantojot savus avotus, aculiecinieku stāstīto, kā arī pašu ekipējumu un prasmes", skaidrojis Kopers. Attēls iegūts ar "KS ANALYSIS" ražoto "Ground Penetrating Radar KS700" radaru.

Abi vilciena atradēji uzskata, ka viņiem pienākas 10% no atraduma vērtības, bet uzstāja, ka pašam vilcienam pēcāk jāatrodas muzejā. Viņi savus pierādījumus sākotnēji pavēstījuši varas iestādēm, kuras informāciju nopludinājušas medijiem.

Leģenda vēsta, ka vilciens, kurš bijis pārpildīts ar nacistu salaupītām dārglietām, pazudis kalnos kaut kur Valbžihas tuvumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!