Foto: Reuters/Scanpix
Eiropas Savienībā (ES) tiek apspriests ierosinājums, ka valstīm, kuras atteiksies uzņemt patvēruma meklētājus, būs jāmaksā tām valstīm, kas tos uzņems, otrdien vēstīja mediji.

"ES apsver sankciju noteikšanu pret valstīm, kuras nevēlas piedalīties ierosinātajā jaunajā plānā par 120 000 bēgļu pārvietošanu," augsta ranga amatpersona norādīja interneta vietnei "Politico". Portāls arī vēstīja, ka šāda ideja ir izvirzīta, lai izdarītu spiedienu uz valstīm, kuras nevēlas uzņemt patvēruma meklētājus.

Vairāki mediji vēstīja, ka valstīm, kuras nevēlas uzņemt patvēruma meklētājus, tiks piedāvāta izņēmuma iespēja, bet tam būs jāmaksā, lai to izmantotu.

Šis finansējums pēc tam tiks izmantots, lai atbalstītu valstis, kuras piedalīsies pārvietošanas plānā, norādīja "Politico".

Itālijas laikraksts "La Repubblica" vēstīja, ka "netiek izslēgta" Eiropadomes sanāksme drīz pēc Iekšlietu un tieslietu padomes sanāksmes. Šajā samitā tiktu mēģināts pārliecināt Austrumeiropas valstis par solidaritātes kvotu ieviešanu. Samitā varētu apspriest arī izņēmuma maksas.

Eiropas Komisija trešdien plāno ierosināt jaunu stratēģiju migrācijas krīzes risināšanai, tai skaitā plānu par migrantu sadali ES dalībvalstu vidū.

ES Iekšlietu un tieslietu padomes sēde, kurā tiks apspriests migrācijas jautājums, ir paredzēta 14.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!