Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas Aizsardzības ministrija līdz 2017. gada beigām saņems vairāk nekā 200 BMP-3 bruņumašīnu, trešdien aģentūrai "TASS" pavēstīja koncerna "Traktoru rūpnīca" ("Концерн Тракторные заводы") meitas uzņēmuma "Kurganmashzavod" izpilddirektors Aleksandrs Kļuževs.

"Ar Krievijas Aizsardzības ministriju noslēgts ilgtermiņa līgums par vairāk nekā 200 BMP-3 bruņumašīnu piegādi Krievijas armijas vienībām laikā no 2015. līdz 2017. gadam," viņš teica. Iepriekš jau koncerna viceprezidents un līdzīpašnieks Alberts Bakovs vēstīja, ka līgums ar Aizsardzības ministriju paredz vairāku simtu BMP-3 bruņmašīnu piegādi.

Koncerns "Traktoru rūpnīca" ir vadošais mašīnbūves uzņēmums Krievijā. Tas ir valstī lielākais traktoru un smagās tehnikas ražotājs, kā arī viens no lielākajiem smagās mašīnbūves uzņēmumiem pasaulē.

Uzņēmums ražo mašīnas industriālajam, militārajam, lauksaimniecības, pilsētbūves un dzelzceļa sektoram – traktorus, ražas novākšanas tehniku, detaļas un rezerves daļas.

Koncernā ietilpst 14 industriālie uzņēmumi, trīs tirdzniecības un pakalpojumu uzņēmumi, vairāki specializēti pētniecības un izstrādes biroji un zinātniskās izpētes institūts. "Traktoru rūpnīca" darbojas vairāk nekā 40 valstīs pasaulē.

Savukārt tā meitas uzņēmums "Kurganmashzavod" ir Kurgānas reģiona lielākais uzņēmums, kā arī viens no galvenajiem Krievijas militāri-industriālajiem kompleksiem. Tā ir vienīgā rūpnīca valstī, kurā ražo militārās kaujas mašīnas (BMP) un to modifikācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!