Džihādistu grupējums "Islāma valsts" savā propagandā izmantojis visu pasauli aplidojušās fotogrāfijas ar Turcijas krastā izskalotā trīsgadīgā sīriešu zēna Ailana Kurdi ķermeni, lai norādītu, kas sagaida islāma zemju pametējus, vēsta laikraksts "The Washington Post".

Grupējuma angļu valodas žurnāla jaunākajā numurā slavināta senās Sīrijas pilsētas Palmīras 2000 gadu vecā tempļa sagraušana, publicētas fotogrāfijas ar sasietiem vīriešiem pirms to nogalināšanas un jaunu zēnu apmācībām par džihādistiem.

Tomēr interesantāka ir pasaulē nu labi zināmā migrantu zēna Ailana mirušā ķermeņa fotogrāfiju publicēšana. Fotogrāfijas ar jūras krastā Turcijā izskaloto nedzīvo bērna ķermeni pagājušajā nedēļā strauji izplatījās sociālajos tīklos un medijos, saasinot diskusiju par Eiropu skārušo migrantu krīzi.

Ailans, viņa brālis un māte gāja bojā apgāžoties laivai, kurās simtiem Sīrijas bēgļu no Turcijas dodas uz Grieķijai piederošām salām, ar mērķi iekļūt Eiropas Savienībā (ES).

Tomēr IS šīs fotogrāfijas izmanto citiem mērķiem – lai brīdinātu, kas notiek ar tiem, kuri pamet islāma teritorijas un dodas uz "krustnešu zemēm". Publikācijā stingri nosodīti arābi, kas dodas bīstamajā ceļā pāri Vidusjūrai.

"Skumji, ka daži sīrieši un lībieši grib riskēt ar to dzīvībām un dvēselēm, par kuru audzināšanu saskaņā ar šariatu viņi ir atbildīgi – saviem bērniem. Ziedojot daudzus no tiem bīstamajā ceļojumā uz karojošo krustnešu zemēm, kurās valda ateisms un piedauzība," teikts žurnālā pēc dažādu islāma likumu uzskaitīšanas.

Tālāk tiek secināts, ka "brīvprātīga [islāma] zemju pamešana, lai dotos uz [neticīgo] zemēm ir liels grēks, jo tie ir vārti bērnu un mazbērnu aiziešanai no islāma par labu kristietībai, ateismam un liberālismam".

Vēstīts, ka Eiropa piedzīvo lielāko migrantu krīzi kopš Otrā pasaules kara beigām. Lielu daļu ES ieceļojošo imigrantu veido sīrieši, kas bēg no kara plosītās valsts. Noslīkušā Ailana ģimene ir Sīrijas kurdi no Kobanes pilsētas, kas ilgi atradās IS kaujinieku ielenkumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!