Foto: AP/Scanpix
Minhenes varasiestādes paziņojušas, ka tās nespēj tikt galā ar milzīgo bēgļu skaitu, kas pēdējās dienās ieradies Bavārijas galvaspilsētā.

Sestdien vien Minhenē ieradušies vairāk nekā 10 000 imigrantu, kas lika vietējām amatpersonām pasludināt trauksmi un aicināt citus Vācijas reģionus uzņemties savu daļu nastas. Liela daļa bēgļu, kuri meklē patvērumu Eiropā, uzskata tieši Vāciju par "apsolīto zemi".

"Mēs vairs nezinām, ko iesākt ar bēgļiem," sacīja Minhenes mērs Dīters Reiters un izteica bažas, ka lielai daļai jaunpienācēju nāksies pavadīt nakti zem klajas debess.

"Minhene un Bavārija vienas nevar tikt galā ar šo lielo izaicinājumu," sacīja Bavārijas pašvaldības pārstāve un norādīja, ka Minhene nevar atrast mītnes visiem, kas ieradušies.

Kad jaunpienācēji ieradās, daži novērotāji Minhenes stacijā turēja plakātus, kas vēstīja, ka bēgļi ir laipni gaidīti. Tomēr viņu bija daudz mazāk nekā dažas dienas iepriekš, kad priecīgi brīvprātīgie imigrantiem dalīja pārtiku un bērnu rotaļlietas.

Starptautiskās Migrācijas organizācijas dati liecina, ka šogad, šķērsojot Vidusjūru, Eiropā ieradušies jau 430 000 bēgļu, bet 2748 ceļā gājuši bojā vai pazuduši bez vēsts.

Ārkārtas situāciju piedzīvo Itālija, Grieķija un Ungārija, kuras visbiežāk ir pirmās Eiropas valstis, kuras sasniedz imigrantu pūļi.

Tikmēr visā Eiropā nedēļas nogalē norisinājušās demonstrācijas gan par, gan pret bēgļu uzņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!