Foto: AP/Scanpix

Lai tiktu galā ar milzīgo migrantu pieplūdumu un pastiprinātu kontroli uz robežas ar Ungāriju, Austrija krīzes risināšanā iesaista armiju, atsaucoties uz amatpersonu paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tāds paziņojums nācis klajā pēc tam, kad Vācija svētdien atjaunoja kontroli uz robežas ar Austriju.

Karavīri galvenokārt tiks nosūtīti sniegt humāno palīdzību Austrijas teritorijā, bet vajadzības gadījumā tiks izvietoti arī uz robežas.

"Ja Vācija veic robežkontroles, Austrijai arī ir jāievieš pastiprināta kontrole. Tagad mēs to darām," paziņoja Austrijas vicekanclers Reinholds Miterlehners.

Vācija robežkontroli atjaunoja svētdien, izveidojot kontrolposteņus uz šosejām pie Austrijas robežas. Vietējie mediji ziņo, ka aizvadītajā naktī arestēti 25 aizdomās turēti cilvēku kontrabandisti. Tomēr nav ziņots, ka migrantiem pie robežas likts doties atpakaļ.

Eiropas Savienība (ES) cenšas tikt galā ar migrantu un bēgļu pūļiem, no kuriem daudzi cer nokļūt Vācijā. Pirmdien uz ārkārtas tikšanos pulcējas ES iekšlietu ministri.

Eiropa pašlaik piedzīvo lielāko migrantu krīzi kopš Otrā pasaules kara beigām. Galvenokārt ieceļotāji ir sīrieši, kas bēg no kara savā valstī, bet tāpat Eiropā ierodas eritrejieši, afgāņi un citu valstu iedzīvotāji, kas bēg no vardarbības un nabadzības.

Daudzi migranti un bēgļi atsakās reģistrēties Grieķijā un Ungārijā, kurās viņi ierodas lielā daudzumā, baidoties, ka tad viņus nelaidīs uz Vāciju un citām turīgām ES valstīm.

Lieli bēgļu pūļi ir ieradušies Grieķijā ar laivām no Turcijas, lai tālāk mērotu ceļu caur Maķedonijai, Serbijai un Ungārijai, un nonāktu Austrijā vai Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!