Foto: AFP/Scanpix

Spriežot pēc provizoriskiem secinājumiem, Ukrainas austrumos notikušos sprādzienus varētu būt izraisījusi karavīru sabotāža, norādījis Ukrainas aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks, vēsta "Unian.info".

"Sprādziena iemesli šobrīd tiek skaidroti. Ņemot vērā provizoriskus datus, pie notikušā vainojama karavīru sabotāža, kuras mērķis ir destabilizēt reģionu," teicis Poltoraks.

Tāpat ministrs pavēstījis, ka izdevis pavēli izveidot izmeklēšanas komisiju, kas notikuma vietā ieradusies naktī. Viņš arī apstiprināja, ka cietušo vidū ir četras militārpersonas, bet bojāgājušais karavīrs tobrīd pildījis savu pienākumu - apsargājis teritoriju. Ziņots, ka mirusi arī civiliedzīvotāja.

Jau vēstīts, ka eksplozijas noliktavā, kas atrodas netālu no Luhanskas apgabala Svatovas pilsētas, izraisījis ugunsgrēks ceturtdienas vakarā, kas turpinājies arī piektdien. Noliktava atrodas valdības spēku kontrolētajā teritorijā.

Ukrainas mediji vēsta, ka šajā noliktavā atrodas apmēram 3500 tonnu munīcijas, tostarp raķešu sistēmas "Grad", "Smerč" un "Uragan".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!