Foto: AFP/Scanpix

Turcijas policija trešdien aizturējusi Francijas pilsoni aizdomās par dalību džihādistu grupējumā "Islāma valsts" pēc tam, kad viņš iznāca no klīnikas, kur viņam veica matu transplantācijas operāciju, vēstīja vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Privātā ziņu aģentūra "Dogan", atsaucoties uz anonīmiem avotiem policijā, vēstīja, ka Francijas pilsonis Mehdibends Saids tika novērots pēc tam, kad no Sīrijas ieradās Turcijā, kur plānoja sarīkot teroraktu.

Viņš tika aizturēts rītausmā pēc tam, kad vietējās izlūkošanas dienesti Izmiras pilsētā Egejas jūras piekrastē viņu izsekoja līdz klīnikai, kurā viņam veica matu transplantāciju.

Saids izmeklētājiem teicis, ka bija cerējis uz otru kosmētisko procedūru, lai "izskatītos labāk".

Turcija ir vērsusi plašu operāciju pret "Islāma valsts" ekstrēmistiem kopš divu bumbu eksplozijā demonstrācijā par mieru Ankarā 10.oktobrī gāja bojā 102 cilvēki un 500 cilvēku tika ievainoti. Tas bija plašākais tāda veida uzbrukums Turcijas vēsturē.

Pagājušajā nedēļā Turcijas policija Antaljā aizturēja 20, iespējams, "Islāma valsts" dalībniekus pirms Vidusjūras kūrortā gaidāmās pasaules 20 attīstītāko valstu grupas G20 līderu sanāksmes, uz kuru ieradīsies cita starpā arī ASV prezidents Baraks Obama un Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!