Foto: AFP/Scanpix
Kāds itāļu vīrietis dzimis patiešām laimes krekliņā, jo pirms 30 gadiem izdzīvojis futbola traģēdijā un piektdien izkļuvis dzīvs no asinspirts, kas sarīkota Parīzē koncertzālē "Bataclan", vēsta "Corriere Adriatico".

1985. gada 29. maijā Briselē pirms UEFA Eiropas čempionu kausa finālspēles starp Turīnas "Juventus" un "Liverpool" sabruka viena no "Heysel Stadium" arēnas sienām, nogalinot 39 futbola fanus. Ievainojumus guva vēl aptuveni 600 cilvēki.

Toreiz futbola arēnā blakus traģēdijas vietai atradās arī 15 gadus vecais Masimilāno Nataluči, kurš ar savu tēvu un tēvoci bija ieradušies Briselē atbalstīt "Juventus".

Piektdien, 13. novembrī, Nataluči apmeklēja grupas "Eagles of Death Metal" koncertu Parīzes koncertzālē "Bataclan", kad tajā iebruka vairāki bruņoti vīrieši un sāka brutāli slepkavot cilvēkus. Tagad jau 45 gadus vecajam Nataluči izdevās no šīs asinspirts izglābties dzīvam, viņš guvis tikai nelielus kājas savainojumus.

Pagaidām oficiāli zināms, ka piektdienas vakara veiktajos teroraktos nogalināti 129 cilvēki, bet 352 guvuši dažāda smaguma ievainojumus. Uzbrukumi veikti sešās dažādās vietās Parīzē, bet uzbrukums "Bataclan" koncertzālei bija asiņainākais no visiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!