Svētdienas vakarā Parīzes centrā esošajā Republikas laukumā, kā arī pēc terorakta pie bāra "Le Carillon" izveidotās piemiņas vietas pēkšņi nezināmu iemeslu dēļ izcēlusies panika, liecina ziņu aģentūru un aculiecinieku uzņemtie video.

Simtiem cilvēku gandrīz vienlaicīgi sākuši skriet prom no Republikas laukuma, liekot pievienoties arī citiem. Līdzīgs skats gandrīz tajā pašā laikā bijis novērojams arī pie puskilometru tālāk esošā "Le Carillon" bāra (kā arī turpat ielas otrā pusē esošā kambodžiešu restorāna "Petit Cambodge"), kur teroristi piektdien nogalināja vismaz 14 cilvēkus.

Varasiestādes skaidro, ka vairāki pūlī esošie cilvēki norādījuši, ka dzirdējuši šāvienus, lai gan nekāds apstiprinājums tam tā arī netika iegūts.

"Kad redzi pūli pēkšņi kustamies, arī tev ir jāreaģē, jo varbūt tur ir kāds ar ieroci, kuru arī tu drīz varētu ieraudzīt," "Reuters" žurnālistam skaidroja kāds policists, kurš panikas izcelšanās brīdī atradies pie "Le Carillon" bāra.

Pūlim skrienot, savas vakara gaitas pārtraukuši arī citi tālāk esošie cilvēki un ielu kafejnīcu apmeklētāji, metoties uz tuvākajām šķērsielām un iestādēm, lai paslēptos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!