Foto: AP/Scanpix

Turcija gandrīz pirms gada brīdināja Franciju par vienu no teroristiem, kas piektdienas naktī uzspridzinājās Parīzē, bet Francijas varasiestādes nereaģēja, pirmdien atklājusi kāda Turcijas amatpersona.

Turcijas policija "ziņoja saviem franču kolēģiem divreiz - 2014. gada decembrī un 2015. gada jūnijā - par Omaru Ismailu Mostefaju," ziņu aģentūrai AFP atklāja amatpersona.

"Tomēr mēs neko nedzirdējām atpakaļ no Francijas šajā lietā," piebilda anonīmais avots.

Mostefajs tika identificēts pēc koncertzāles "Bataclan" drupās atrasta norauta pirksta. Viņš bija viens no trim teroristiem, kas uzspridzinājās šajā vietā, nogalinot 89 cilvēkus.

Mostefajs dzimis 1985. gada 21. novembrī vienā no nabadzīgajām Parīzes piepilsētām. Laika posmā no 2004. gada līdz 2010. gadam viņš astoņas reizes notiesāts par sīkiem noziegumiem, bet cietumā nebija sēdējis.

Turcijas amatpersona apstiprināja, ka Mostefajs 2013. gadā ieradies Turcijā no Edirnes provinces puses. Šī province robežojas ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm Grieķiju un Bulgāriju.

Turcijas amatpersona norādīja, ka varasiestāžu rīcībā nav ziņu, ka viņš būtu pametis valsti.

Amatpersona sacīja, ka Francijas varasiestādes izrādījušas interesi par Mostefaju tikai pēc uzbrukumiem.

Avots atklāja, ka 2014. gada 10. oktobrī Turcija saņēmusi pieprasījumu pēc informācijas par četriem terorismā aizdomās turamajiem, bet Mostefajs nav bijis to vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!