Teroristu grupas Francijā var sarīkot ķīmiskos vai bioloģiskos uzbrukumus, atsaucoties uz Francijas premjerministra Manuela Valsa ceturtdien pausto brīdinājumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Premjers to uzsvēris parlamentā, kur likumdevēji gatavojas balsot par Francijā ieviestā ārkārtas stāvokļa pagarināšanu uz trīm mēnešiem.

Uzbrukumu un nogalināšanas veidi "visu laiku attīstās", skaidroja Valss, papildinot, ka teroraktu plānotāju "šaušalīgā iztēle" ir neierobežota, tāpēc nevar tikt izslēgti arī ķīmiskie un bioloģiskie uzbrukumi.

"Triecienšautenes, galvu ciršana, pašnāvnieki-spridzinātāji, naži vai viss reizē," klāstīja ministrs.

Ārkārtas stāvoklis uz 12 dienām Francijā tika izsludināts pēc piektdienas šaušanas un spridzināšanas uzbrukumiem Parīzē, kad vairākas teroristu grupas nogalināja vismaz 129 cilvēkus.

Atbildību par teroraktu uzņēmās islāmistu grupa "Daesh" ("Islāma valsts"). Policija joprojām meklē iespējamos izdzīvojušos uzbrukuma līdzdalībniekus un organizētājus.

Eiropas policijas aģentūra "Europol" brīdina, ka Francijā un citur Eiropā ir iespējami arī turpmāki "Daesh" uzbrukumi. Trešdien Francijas policija operācijā Parīzē neitralizēja kādu teroristu grupiņu. Astoņas personas tika aizturētas, bet divas gāja bojā.

Mediji ziņo, ka izmeklētāji veic ekspertīzi, lai pārbaudītu, vai operācijā bojāgājušais vīrietis ir 27 gadus vecais Beļģijas pilsonis Abdelhamids Abauds, kurš tiek uzskatīta par Parīzes teroraktu organizētāju.

Tikmēr Beļģijas policija ceturtdien veic kratīšanu sešos īpašumos Briselē un tās apkārtnē, kas saistīti ar aizdomās turētiem teroraktu dalībniekiem Salahu Abdeslamu, kurš vēl tiek meklēts, un Bilalu Hadfi, kurš gāja bojā uzbrukumā Parīzē.

Trešdien izmeklēšanai tuvi avoti aģentūrai AP atklāja, ka uzbrukumos piedalījušies vismaz deviņi teroristi, nevis astoņi, kā tika ziņots iepriekš. Līdz ar to izdzīvojuši un joprojām brīvībā ir vismaz divi aizdomās turēti terorakta dalībnieki – 26 gadus vecais Beļģijā dzimušais Francijas pilsonis Salahs Abdeslams, un vārdā nenosaukts devītais uzbrucējs.

Vēstīts, ka 13. novembrī teroraktos Parīzē tika nogalināti vismaz 129 cilvēki un vairāk nekā 350 ievainoti. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmās teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts"). Šaušanas un spridzināšanas uzbrukumi notika vairākās pilsētas vietās.

Uzbrukumos gāja bojā septiņi teroristi, bet citi iespējamie uzbrucēji un līdzdalībnieki vēl tiek meklēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!