Foto: AFP/Scanpix

Uzņēmums "Airbus Helicopters" paziņojis, ka jaunie vispārējas nozīmes helikopteri "H215" tiks ražoti Rumānijas pilsētā Brasovā.

"H215" turpina agrāko "AS 332 Super Puma" sēriju, un tiek plānots, ka šis solis līdz šim Francijā ražoto helikopteru ražošanu pārvest uz Rumāniju uzlabos kopējo Eiropas Savienības konkurētspēju, kā arī palīdzēt attīstīt Rumānijas avioindustrijas kapacitāti.

Otrdien, 17. novembrī, svinīgā ceremonijā tika likts pamatakmens jaunās aptuveni 10 000 kvadrātmetru plašās rūpnīcas celtniecībai. Tiek plānots, ka rūpnīca, kurā strādās ap 300 darbinieku, nodrošinās ne tikai ražošanu, bet atbildēs arī par helikopteru pārdošanu un remontu.

Šajā rūpnīcā tikšot izgatavoti 15 helikopteri gadā, un pirmajam jābūt gatavam pacelties jau 2017. gadā. Potenciālajiem pircējiem būs plašas iespējas pasūtīt helikopterus, kas pielāgoti specifiskiem uzdevumiem.

Vairāki agrākie "AS 332 Super Puma" modeļi izmantoti ne tikai glābšanas, militāru un kravu transportēšanas uzdevumu veikšanai, bet bijuši arī oficiāli valsts vadītāju transportlīdzekļi, tostarp Francijā un Brazīlijā.

Eiropas korporācijas "Airbus Group" meitasuzņēmums "Airbus Helicopters" ir lielākais helikopteru ražotājs pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!