Foto: Sputnik/Scanpix

Vācija negrasās sadarboties ar Krievijas armiju cīņā ar džihādistu grupējumu "Daesh" ("Islāma valsts") Sīrijā, intervijā izdevumam "Spiegel" pavēstīja kancleres Angelas Merkeles biroja vadītājs Pēters Altmaiers.

"Cīņai ar "Daesh" mēs neiesaistīsimies militārā savienībā ar Krieviju," norādīja Altmaiers.

Pēc viņa teiktā, tāpat ne Vācija, ne Eiropas Savienība nesadarbosies ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu vai viņam lojālajiem spēkiem.

"Sīrijas armija un Asads ar savu bombardēšanu ir noveduši pie tā, ka simtiem tūkstoši cilvēku ir aizbēguši uz Sīrijas ziemeļiem un tālāk uz Turciju un Eiropu," pavēstīja Altmaiers.

Kā ziņots, Vācijas Bundestāgs piektdien ar pārliecinošu balsu pārsvaru atbalstīja tiešu iesaistīšanos cīņā pret teroristisko grupējumu "Islāma valsts" Sīrijā, tādējādi atsaucoties uz Francijas lūgumu sniegt tai palīdzību pēc Parīzes teroraktiem.

Izlūklidmašīnu "Tornado", karaflotes fregates un 1200 karavīru nosūtīšanu uz Tuvajiem Austrumiem atbalstīja 445 deputāti, kamēr pret to balsoja 146 likumdevēji, bet septiņi atturējās.

Vācija jau nākamnedēļ uz Turciju nosūtīs sešas izlūklidmašīnas "Tornado" ar izlūkošanas tehnoloģiju, kas var uzņemt augstas izšķirtspējas fotogrāfijas un attēlus infrasarkano staru diapazonā pat naktī un sliktos laikapstākļos un pārraidīt tos reālajā laikā.

Vācijas fregate savukārt palīdzēs Vidusjūrā aizsargāt Francijas lidmašīnas bāzes kuģi "Charles de Gaulle", no kura iznīcinātāji veic uzlidojumus, un Vācija nodrošinās šiem iznīcinātājiem arī degvielas uzpildes iespējas gaisā.

Mandāts ir spēkā uz vienu gadu un nākamgad var tikt pagarinās. Militāro pasākumu īstenošanai atvēlēti 134 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!