Foto: AFP/Scanpix

Sīrija plāno eksportēt uz Krieviju vairāk nekā 700 tūkstošus tonnu citrusaugļu, lai "aizpildītu iztrūkumu", kas radies pēc tam, kad Maskava noteica aizliegumu ievest pārtikas produktus no Turcijas.

"Mēs gatavojamies sūtīt uz Krievijas tirgiem apmēram 700 tūkstošus tonnu citrusaugļu, galvenokārt apelsīnus," aģentūrai AFP paziņoja Sīrijas Rūpniecības kameru vadītājs Faress Šehabi.

"Pirmā krava jau ir nosūtīta uz Krieviju," viņš sacīja, nenorādot sūtījuma apmēru.

Šehabi atklāja, ka uz Krieviju tiks sūtītas arī citas Sīrijas preces, tai skaitā tekstilizstrādājumi.

Damaskas Rūpniecības kameras vadītājs Samers al Debess paziņoja valsts ziņu aģentūrai SANA, ka Krievijas sankcijas pret Turciju rada "nozīmīgu iztrūkumu un pēkšņi īstu izdevību Sīrijas produkcijai".

Viņš atklāja, ka Sīrijas uzņēmēji plāno doties uz Maskavu, lai "izpētītu sadarbības iespējas pēc Maskavas pret Ankaru noteiktajām sankcijām".

Sīrijas Lauksaimniecības ministrijas informācija liecina, ka valstī 2014. - 2015. gada sezonā ir izaudzētas 1,050 000 tonnu citrusaugļu.

Jau vēstīts, ka pēc Krievijas bumbvedēja notriekšanas Krievija ir noteikusi ekonomiskās sankcijas pret Turciju, kas paredz arī aizliegt ievest virkni Turcijas preču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!