Sīrijā svētdien tika bombardēts nemiernieku bastions uz austrumiem no Damaskas, nogalinot vismaz 45 civiliedzīvotājus, paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma bruņoto spēku izšautas raķetes nokrita Dumas, Harastas, Sakbas un Arbinas pilsētās opozīcijas ieņemtajā Austrumgutas rajonā.

Pret šīm pilsētām tika veikti arī gaisa triecieni, bet nav zināms, vai tos veica Sīrijas vai Krievijas kara lidmašīnas, pavēstīja "Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas" direktors Rami Abdelrahmans.

Starp nogalinātajiem bija vismaz 10 bērni un četras sievietes. Tika ievainoti desmitiem cilvēku.

"Viens no gaisa triecieniem pret Dumas pilsētu trāpīja netālu no skolas, nogalinot tās direktoru," informēja Abdelrahmans.

Svētdien notikušajā bombardēšanā tika nogalināts arī viens nemiernieku kaujinieks, piebilda "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Sīrijas valdības spēki regulāri bombardē Austrumgutas rajonu, bet tajā esošie nemiernieki apšauda Damasku ar raķetēm un mīnmetējiem.

Nemierniekiem svētdien ar mīnmetējiem apšaudot Damasku, gāja bojā trīs cilvēki, tai skaitā divi bērni, vēstīja Sīrijas valsts ziņu aģentūra SANA.

Vēl trīs cilvēki tika nogalināti un desmitiem ievainoti, nemierniekiem ar mīnmetējiem apšaudot Damaskas piepilsētu, kuru kontrolē valdības spēki, ziņoja SANA.

Sīrijas režīma spēki un nemiernieku grupējumi novembrī mēģināja vienoties par 15 dienu dienu pamieru Austrumgutas rajonā.

Gaisa triecienus šajā rajonā reizēm veic Krievijas kara lidmašīnas, kuras septembrī sāka gaisa triecienu kampaņu Sīrijā.

23 Sīrijas civiliedzīvotāji Dumas pilsētā novembrī gāja bojā gaisa triecienos, kurus var būt veikuši Krievijas bruņotie spēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!