Foto: AFP/Scanpix
Aizejošajā 2015. gadā daudzviet Eiropā, sabiedrībai un likumsargiem nācies saskarties ar pēdējos gados nepieredzētu terorisma draudu līmeni, ietekmējot arī Jaunā gada sagaidīšanas svētkus.

Bailēs par iespējamu uzbrukumu Briselē un Parīzē atcelta svētku uguņošana. Gan šajās pilsētās, gan Londonā, Maskavā un Madridē gadu mijā par drošību ielās rūpēsies papildu policijas spēki.

Beļģijas varasiestādes nopratināšanai aizturējušas vēl sešus cilvēkus saistībā ar plāniem Jaungada svinību laikā sarīkot uzbrukumus Briselē, ceturtdien paziņoja prokuratūra. Drošības apsvērumu dēļ atceltas Jaunā gada sagaidīšanas svinības un uguņošana.

Parīzē, kur novembrī teroristu uzbrukumos tika nogalināti 130 cilvēki, atcelts svētku salūts un Francijas galvaspilsētas ielās patrulēs 11 000 karavīru un operatīvo dienestu pārstāvju, vēsta "The Guardian".

Tiesa gan, izņemot uguņošanu, svinības Parīzē notiks kā plānots. "Parīzes un Francijas cilvēkiem ir nepieciešama šī simboliskā pāreja uz nākamo gadu," paudusi galvaspilsētas domes priekšsēdētāja Anna Idalgo. "Pēc tā, ko mūsu pilsēta ir pārdzīvojusi, mums pasaulei ir jāsūta signāls," viņa uzskata.

Arī Maskavas Sarkanais laukums, kur tradicionāli pulcējas cilvēki, lai sagaidītu Jauno gadu, šogad būs slēgts.

Turcijā šī gada oktobrī notika nāvējošākais uzbrukums šīs valsts jaunāko laiku vēsturē. Īsi pirms gadu mijas svinībām galvaspilsētā Ankarā arestēti divi iespējami grupējuma "Daesh" pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!