Foto: Publicitātes foto
Džihādistu grupējums "Daesh" bija plānojis sarīkot spridzinātāju pašnāvnieku uzbrukumu Vecgada vakarā Vācijas dienvidu pilsētā Minhenē, piektdien paziņoja Vācijas amatpersonas.

Par šo plānu, kuru bija iecerēts sarīkot ap pusnakti, "draudzīgs izlūkdienests" informēja Vācijas varas iestādes, sacīja Bavārijas federālās zemes iekšlietu ministrs Joahims Hermans.

Tiek uzskatīts, ka "pieci līdz septiņi" aizdomās turētie plānoja sarīkot "pašnāvnieku uzbrukumu" Jaungada sagaidīšanas svētku laikā, paziņoja Minhenes policijas priekšnieks Hubertuss Andrē.

Pēc brīdinājuma par iespējamu teroraktu policija evakuēja cilvēkus no Minhenes galvenās dzelzceļa stacijas un no stacijas Minhenes rietumu piepilsētā Pazingā.

Šajās vietās arī tika apturēta dzelzceļa satiksme un policija aicināja sabiedrību nerīkot plašas pulcēšanās.

Apmēram 550 policistu tika nosūtīti atrast aizdomās turētos un apsargāt plānoto teroraktu vietas, tomēr neviens vēl nav aizturēts.

Policisti tika izvietoti pie Minhenes galvenās dzelzceļa stacijas dažādām ieejām. Daži svinētāji, kas mēģināja ieiet stacijā, netika ielaisti.

Nevar izslēgt iespējamību, ka terorakta plānotāji varētu sameklēt citu mērķi, sacīja policijas preses sekretāre.

Vācijas mediji ziņoja, ka policija rīkojusies, balstoties uz informāciju, kas saņemta no Francijas varas iestādēm.

Vairāku Eiropas valstu galvaspilsētās ir spēkā pastiprināta trauksmes gatavība pēc 13.novembra Parīzes teroraktiem. Briselē un Parīzē bija atcelta uguņošana Jaungada svinību laikā.

Beļģijas policija ir aizturējusi piecus cilvēkus par plānotu uzbrukumu Jaungada svinībās Briselē.

Berlīnē tika pastiprināta policijas klātbūtne pie Brandenburgas vārtiem, kur simtiem tūkstoši cilvēku bija sapulcējušies uz Jaungada svinībām. Tika arī aizliegtas lielas somas un mugursomas plašā ielas ballītē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!