Foto: AFP/Scanpix

Vācijas prokuratūra trešdien paziņoja, ka ir izvirzījusi apsūdzības četriem cilvēkiem par galēji labēja "teroristu" grupējuma izveidošanu un plāniem sarīkot sprādzienu neapdzīvotā bēgļu patvertnē.

Četri aizdomās turētie tiek apsūdzēti par teroristiskas organizācijas izveidošanu 2014. gadā.

Tās pirmajā sanākšanā 2014. gada novembrī grupa esot "apspriedusi sprāgstvielu izgatavošanu, kā arī uzbrukumu salafistiem un patvēruma meklētājiem", norādīja Vācijas federālā prokuratūra.

Līdz 2015. gada maijam, kad grupas dalībnieki tika aizturēti, viņi bija izplānojuši "sarīkot sprādzienu neapdzīvotā bēgļu patvertnē".

Diviem aizdomās turētajiem bija uzdots Čehijā iegādāties pirotehniku. Grupas dalībnieki bija plānojuši, kā padarīt šīs sprāgstvielas efektīvākas.

"Viņi apsprieda iespēju apklāt sprāgstvielas ar naglām vai degvielu. Tomēr uzbrukumi nenotika, jo viņi tika aizturēti 2015. gada 6. maijā, un kopš tā brīža atradās apcietinājumā," informēja prokuratūra.

Vācijā aizvadīta gada laikā ir reģistrēts ievērojams noziegumu skaita pieaugums pret bēgļiem, un pēc migrantu Vecgada vakarā sarīkotajiem uzbrukumiem sievietēm Ķelnē un citās Vācijas pilsētās ir pieaugušas bažas, ka šie notikumi varētu pastiprināt ksenofobisku vardarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!