Džihādistu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts") otrdienas vakarā atbrīvoja 270 no vairāk nekā 400 civiliedzīvotājiem, kurus tas bija nolaupījis uzbrukumā Sīrijas austrumu pilsētai Deirezorai, trešdien paziņoja nevalstiskā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Starp atbrīvotajiem ir sievietes, bērni vecumā līdz 14 gadiem un gados veci cilvēki, sacīja "Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas" vadītājs Rami Abdelrahmans.

"Islāma valsts" džihādisti pirms civiliedzīvotāju atbrīvošanas viņus nopratināja, lai noskaidrotu, vai viņi ir saistīti ar Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu.

"Viņi neatgriezīsies Deirezorā, bet tiks izklīdināti starp vietējām ciltīm [Deirezoras] provincē," teica Abdelrahmans.

"Daesh" gūstā vēl ir 130 civiliedzīvotāji, galvenokārt vīriešu dzimuma pusaudži un pieaugušie, kas saskaņā ar Abdelrahmana teikto vēl tiek nopratināti.

"Ja "Islāma valsts" redzēs, ka viņi nav saistīti ar Sīrijas valdību, viņi izies reliģisku kursu un tiks atbrīvoti," sacīja "Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas" vadītājs.

"Daesh" sestdien sāka uzbrukumu Deirezorai, un desmitiem šī grupējuma kaujinieku sarīkoja spridzinātāju pašnāvnieku uzbrukumus, ieņemot valdības spēku pozīcijas.

Grupējums tagad kontrolē 60% Deirezoras pilsētas un ir pastiprinājis aplenkumu ap to, ieņemot kaimiņpilsētas.

Kad "Daesh" ieņēma lauksaimniecības rajonu Bagaliju uz ziemeļrietumiem no Deirezoras, grupējums nolaupīja vēl 50 cilvēkus, galvenokārt vīriešus. Vēl nav zināms, vai šie nolaupītie bija civiliedzīvotāji vai Asada režīmu atbalstoši kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!