Foto: Reuters/Scanpix
Par normām neatbilstošas gaļas izplatīšanu tiesa Šanhajā pirmdien piesprieda naudas sodu liela ātrās ēdināšanas tīklu piegādātāja divām pārtikas pārstrādes fabrikām, bet desmit cilvēkiem piespriests cietumsods, vēstīja Ķīnas valsts ziņu aģentūra "Sjiņhua".

Katrai no uzņēmuma "Husi Food Co", kas ir ASV pārtikas grupas "OSI Group" meitsabiedrība, ražotnēm Šanhajā un Hebejas provincē ir jāmaksā 1,2 miljonu juaņu (167 tūkstošu eiro) liels naudas sods par gaļas, kurai beidzies derīguma termiņš, izmantošanu ražošanā.

Austrālijas pilsonim Janam Licjuņam, kurš vada "OSI Group" gaļas apstrādes nodaļu, piespriests trīs gadu cietumsods un 100 tūkstošu juaņu (14 tūkstošu eiro) naudas sods. Viņš ir izraidīts no Ķīnas.

Tiesa arī piesprieda no diviem gadiem astoņiem mēnešiem līdz vienam gadam septiņiem mēnešiem ilgus cietumsodus vēl deviņām personām. Tas sodītas arī ar naudas sodiem no 30 līdz 80 tūkstošiem juaņu (4100-11,1 tūkstotim eiro). Četrām personām noteikts pārbaudes laiks.

Ķīnas firma "Husi Food Co" ir pakļauta izmeklēšanai, kopš kāds Šanhajas telekanāls 2014. gadā ziņoja, ka tā atkārtoti iesaiņojusi un pārdevusi vecu gaļu.

Šis skandāls izraisīja satraukumu Ķīnas pārtikas patērētāju vidū un radīja traucējumus ātrās ēdināšanas uzņēmumu darbībā.

"OSI" ražotnes klientu Ķīnā vidū bijuši tādi starptautiski ēdināšanas uzņēmumi kā "McDonald's", KFC, "Pizza Hut", "Starbucks", "Burger King", "7-Eleven" un "Papa John's Pizza".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!