Foto: AP/Scanpix

Vācijas valdība pirmdien noraidīja izteikumus, ka starp Berlīni un Parīzi pastāvētu domstarpības saistībā ar bēgļu uzņemšanas politiku.

Francijas premjerministrs Manuels Valss nedēļas nogalē bija noraidījis pastāvīgu bēgļu uzņemšanas kvotu ieviešanu Eiropas Savienībā (ES).

Vācijas kancleres preses sekretārs Štefens Zeiberts uzsvēra, ka "starp Franciju un Vāciju pastāv ievērojama vienprātība" un Parīze ir nozīmīga Berlīnes sabiedrotā.

Zeiberts sacīja, ka vēl ir par agru spriest par jaunām kvotām, kas tiktu noteiktas papildus tām, par kurām Eiropas Savienība (ES) vienojās septembrī un kuras paredz dalībvalstu starpā sadalīt 160 000 patvēruma meklētāju.

Francijas premjerministrs nedēļas nogalē arī paziņoja, ka Francija nav gatava uzņemt vairāk kā tos 30 000 bēgļu, kas ir paredzēti saskaņā ar ES plānu.

Zeiberts norādīja, ka Valsa teiktais apliecina, ka Francija ir gatava izpildīt saistības, kuras tā ir uzņēmusies.

Merkeles preses sekretārs sacīja, ka vienoties par papildu kvotām varētu tad, kad būs redzamas pazīmes, ka nelegālā imigrācija ir ievērojami samazinājusies.

"Mēs vēlamies paveikt lietas soli pa solim," viņš teica, norādot, ka jākoncentrējas uz ES ārējo robežu sargāšanu.

Valss nedēļas nogalē arī paziņoja, ka Merkeles liberālā bēgļu politika, kuras rezultātā 2015.gadā valstī uzņemts 1,1 miljons patvēruma meklētāju, lielākā laika posmā nav ilgtspējīga.

Arī Vācijā aug pretestība Merkeles politikai bēgļu jautājumā.

Janvāra beigās publiskotā sabiedriskās domas aptauja liecina, ka gandrīz 40% Vācijas vēlētāju grib, lai Merkele atkāpjas bēgļu politikas dēļ.

Kanclere tikmēr solījusi jūtami samazināt šogad uzņemamo imigrantu un patvēruma meklētāju skaitu.

ES līderi 18. un 19.februārī pulcēsies uz samitu Briselē, kur tiks spriests par migrācijas jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!