Sprādzienu, kas trešdien notika Turcijas galvaspilsētas Ankaras centrā un nogalināja 28 cilvēkus, bija sarīkojis Sīrijas pilsonis, kurš identificēts pēc pirkstu nospiedumiem, ceturtdien ziņoja britu informācijas aģentūra "Reuters", atsaucoties uz Turcijas valdību atbalstošo laikrakstu "Yeni Safak".

Avīze nenosauca savu ziņu avotu, un šo informāciju nav iespējams apstiprināt. Līdz šim neviens nav uzņēmies atbildību par šo sprādzienu.

"Yeni Safak" vēstīja, ka spridzinātājs Saliks Nekars ieradies Turcijā kopā ar bēgļiem no Sīrijas. Kad Nekars ieradās Turcijā, tika noņemti viņa pirkstu nospiedumi, un pēc tiem policija viņu identificējusi.

"Yeni Safak" ziņoja, ka uzbrukumā izmantotā automašīna pirms divām nedēļām tika noīrēta Turcijas rietumu pilsētā Izmirā.

Savukārt ziņu avots drošības spēkos pavēstījis, ka sākotnējās pazīmes vedina uz domām, ka uzbrukumu sarīkojis Turcijas kurdu separātistu grupējums "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK).

Jau ziņots, ka trešdien spēcīgs sprādziens nogranda pie armijas transportlīdzekļu kolonnas Ankaras centrā, nogalinot 28 cilvēkus un ievainojot 61.

Ankaras gubernators Mehmets Kiličars paziņoja, ka eksplodējusi mīnēta automašīna un sprādziens bijis vērsts pret garāmbraucošu armijas transportlīdzekļu kolonnu. Turcijas armijas Ģenerālštābs pavēstīja, ka sprādziens bijis vērsts pret transportlīdzekļiem ar armijas personālu.

Sprādziens bijis dzirdams daudzviet Ankarā un virs eksplozijas vietas pacēlās melnu dūmu stabs. Netālu no sprādziena vietas atrodas Turcijas gaisa spēku galvenā mītne un parlamenta ēka.

Pēc sprādziena Turcijas premjerministrs Ahmets Davutolu atcēla braucienu uz Briseli. Viņa vizīte bija iecerēta laikā, kad Briselē notiks Eiropas Savienības (ES) līderu samits, kur viena no galvenajā tēmām būs imigrācijas krīze.

Ankarā notikušā terorakta dēļ atcelts ceturtdien Briselē paredzētais 11 ES dalībvalstu un Turcijas minisamits par bēgļu krīzi.

Sarunas bija paredzētas pirms ES līderu samita un tajās piedalītos 11 ES dalībvalstu līderi un Turcija, lai apspriestu, kā no Turcijas pārvietot Sīrijas bēgļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!