Brazīlijas policija ir aizturējusi sociālā tīkla kompānijas "Facebook Inc." Latīņamerikas viceprezidentu argentīnieti Djego Dzodanu, kurš tiek apsūdzēts tiesas lēmumu nepildīšanā, vēstīja Brazīlijas mediji.

Dzodanu apsūdz saistībā ar to, ka kompānija ir atteikusies piešķirt policijai piekļuvi saviem datiem narkotiku tirdzniecības izmeklēšanā. "Facebook" nosauca Dzodana aizturēšanu par radikālu pasākumu, kas nav samērojams ar viņa darbībām.

Brazīlijas mediji ziņo, ka varas iestādēm bija vajadzīgi dati nevis no sociālā tīkla "Facebook", bet no kompānijai piederošās mobilās ziņapmaiņas lietotnes "WhatsApp", kas tikusi izmantota informācijas apmaiņai narkotiku tirdzniecībā.

Tiesa pirms četriem mēnešiem lūdza "Facebook" atklāt divu "Facebook" lietotāju vārdus, bet kompānija atteicās to darīt, tāpēc tai tika piespriesti naudassodi, vēsta ziņu portāls "O Globo". "Kompānija "Facebook" vienmēr bijusi un paliek atvērta jebkādiem jautājumiem, kas varētu rasties Brazīlijas varas iestādēm," teikts kompānijas paziņojumā.

Decembrī tiesa Brazīlijā apturēja "WhatsApp" darbību uz 48 stundām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!