Foto: AFP/Scanpix

Turcijas pilsētā Kilisā no teritorijas, kas Sīrijā atrodas džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") kontrolē, otrdien trāpījušas astoņas raķetes, nogalinot divus un ievainojot vēl divus cilvēkus, vēsta mediji.

Vairākas "Katjušas" tipa raķetes trāpījušas klajā laukā, bet vienas raķetes trieciena rezultātā cietuši cilvēki, sacījis Kilisas mērs Hasans Kara.

Divi cilvēki nogalināti, bet divi ievainoti, viens no viņiem - nopietni, paskaidroja mērs.

Ziņu aģentūra "Dogan" norāda, ka raķetes izšautas no Sīrijas apvidus, kas atrodas "Islāma valsts" kontrolē.

Turcijas armija atbilstoši noteikumiem par iesaistīšanos kaujās devusi atbildes triecienu pa "Islāma valsts" pozīcijām Sīrijā, aģentūrai sacījis avots drošības struktūrās.

Šis ir pirmais šāda veida incidents kopš 18.janvāra, kad "Islāma valsts" no Sīrijas izšauta raķete Kilisā trāpīja skolā, nogalinot skolēnu un skolas sētnieku.

Turcijas armija pēdējo divu nedēļu laikā vairākkārt ar artilērijas ieročiem apšaudījusi "Islāma valsts" pozīcijas.

Sīrijā kopš 27.februāra tiek ievērots pamiers, tomēr tas neattiecas uz ANO par teroristu organizācijām atzītiem grupējumiem, tādiem kā "Islāma valsts un "Al Nusra".

Turcija kopš februāra vidus vairākkārt Sīrijas teritorijā apšaudīja vietējo kurdu grupējumu pozīcijas. Ankara gan taisnojās, ka tā esot bijusi "atbildes uguns".

Tomēr kopš pamiera sākuma Turcija Sīrijas kurdus vairs nav apšaudījusi.

Arī ASV pieprasījušas Turcijai, lai tā pārtrauc apšaudīt Sīrijas kurdus, kas Sīrijā ir Vašingtonas vadītās koalīcijas nopietnākie sabiedrotie cīņā pret "Islāma valsti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!