Foto: Publicitātes foto

Turcijas prezidenta birojs paziņojis, ka Ibrahīms el Bakrauī, kurš uzspridzinājās Zaventemas lidostā Briselē, pagājušā gada jūlijā deportēts no Turcijas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans iepriekš medijiem pavēstīja, ka no Turcijas pērn deportēts viens no Briseles sprādzienu rīkotājiem un Beļģijas varas iestādes brīdinātas par viņa saistību ar nemierniekiem.

Saskaņā ar Erdogana pausto el Bakrauī aizturēts pie Turcijas robežas ar Sīriju.

Tāpat prezidenta birojs norādījis, ka pēcāk Beļģijas likumsargi el Bakrauī atbrīvojuši, jo nav atraduši ''saikni ar terorismu'', ziņo medijs.

Izdevums "The Guardian", atsaucoties uz Turcijas amatpersonu paziņojumu vēsta, ka, tā kā el Bakrauī bijis Beļģijas pilsonis, pēc aizturēšanas Turcija par to informējusi Beļģiju. Beļģijas varasiestādes Turcijas likumsargiem norādījušas, ka jau iepriekš vīrietis aizturēts, taču atbrīvots, jo netika atrasta saikne ar teroristiem. Pēc tam Turcija brīdinājusi Beļģiju, ka viņš tiek uzskatīts par ārvalstu kaujinieku un ir saistīts ar Sīriju.

Saskaņā ar paša lūgumu el Bakrauī deportēts uz Nīderlandi. Tā kā Beļģija nepieprasīja viņa izdošanu, el Bakrauī bija ļauts doties uz jebkuru Eiropas Savienības valsti. Šādā situācijā Turcijai jāinformē gan Beļģija, gan Nīderlandi par el Bakrauī statusu.

Jau ziņots, ka Briselē pēc asiņainajiem sprādzieniem lidostā un metro stacijā pilsētas centrā, ko sarīkojuši teroristi, bojā gājis vismaz 31 cilvēks, bet 260 ievainoti. Vairāku ievainoto stāvoklis ir ļoti smags. Valstī no trešdienas ir trīs dienu sēras.

Atbildību par teroraktu uzņēmies islāmistu grupējums "Daesh". Policija identificējusi divus aizdomās turētos, kuri sarīkojuši uzbrukumus Briselē – brāļi Halīds un Ibrahīms el Bakrauī. Abi gājuši bojā sprādzienos – Halīds el Bakrauī uzspridzinājies metro stacijā, bet Ibrahīms el Bakrauī lidostā.

Viens no trim uzbrucējiem, kurš spridzekli lidostā nedetonēja un pēcāk paguva aizbēgt, joprojām tiek meklēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!