Foto: Reuters/Scanpix
Briselē notikušo teroraktu izmeklēšanas ietvaros Beļģijas policija aizturējusi sešus cilvēkus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Aizturēto identitātes pagaidām netiek atklātās, taču zināms, ka aizturēšanas veiktas vēlā ceturtdienas vakarā dažādās Briseles vietās: centrā, Žetes un Skārbekas priekšpilsētās.

Savukārt citas izmeklēšanas ietvaros Francijā aizturēts vīrietis, kurš plānojis uzbrukumu, informējušas amatpersonas. Arī Francijas policija ceturtdienas vakarā veikusi pretterorisma operāciju Parīzes nomalē. Saskaņā ar Francijas iekšlietu ministra pausto aizturētais bijis uzbrukuma plānošanas "beigu posmā", taču pagaidām nav atrasta viņa saikne ar Briselē notikušajiem sprādzieniem un Parīzē pērn notikušajiem teroraktiem.

Kā vēstīts, Briseles lidostā un metro stacijā nogranda sprādzieni, kuros saskaņā ar oficiālajiem datiem nogalināts 31 cilvēks, bet 270 guvuši ievainojumus. Atbildību par teroraktiem uzņēmies grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Policija divus aizdomās turētos, kuri sarīkojuši uzbrukumus Briselē, identificējuši kā brāļus Halīdu un Ibrahīmu el Bakrauī. Abi gājuši bojā sprādzienos – Halīds el Bakrauī uzspridzinājies metro stacijā, bet Ibrahīms el Bakrauī lidostā.

Turcijas prezidenta birojs paziņojis, ka Ibrahīms el Bakrauī pagājušā gada jūlijā deportēts no Turcijas, un Beļģija brīdināta par to, ka viņš ir "ārvalstu kaujinieks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!