Foto: AP/Scanpix
Pierādījumu trūkuma dēļ tiesa ir atbrīvojusi vīrieti, kas tika aizturēts aizdomās par saistību ar sprādzieniem Briselē, atsaucoties uz Beļģijas prokuratūru, vēsta vietējie mediji.

Pierādījumi, uz kuru pamata vīrietis tika aizturēts, izrādījās nepietiekami. "Tāpēc tiesa pieņēma lēmumu par viņa atbrīvošanu," teikts prokuratūras izplatītajā paziņojumā. Plašākus komentārus tiesa nesniedz.

Vīrietis, ko beļģu mediji dēvē par Faisalu Šafu, tika aizturēts divas dienas pēc Briseles teroraktiem, 24. martā, federālā prokurora biroja tuvumā. Sākotnēji tika uzskatīts, ka Šafu ir lidostas drošības kameru videoierakstā redzamais vīrietis cepurē un ar bārdiņu, kas gāja blakus diviem teroristiem, kuri uzspridzinājās. Šafu atpazina taksometra vadītājs, kurš visus trīs teroristus nogādāja uz lidostu.

Beļģijas policija ir izplatījusi fotouzņēmumus no lidostas drošības kamerām ar vīrieti cepurē un brillēs, kurš tiek uzskatīts par trešo teroraktu izpildītāju, un kuram ir izdevies aizbēgt, kad izrādījās, ka viņa spridzeklis nenostrādāja.

Faisals Šafu tiek dēvēts par neatkarīgo žurnālistu, ziņo raidsabiedrība "Sky News".

Kā zināms, 22. martā teroraktos Briseles lidostā un metro bojā gāja 35 cilvēki, bet vairāk nekā 300 ir ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!