Austrijā svētdien izcēlās sadursmes starp policiju un Itālijas demonstrantiem, kuri šķērsoja Brennera pāreju uz abu valstu robežas, lai protestētu pret Austrijas plāniem īstenot robežkontroles pasākumus migrantu pieplūduma ierobežošanai.

Apmēram 500 cilvēktiesību aktīvisti svētdien devās gājienā uz robežu, aizdedzinot signālraķetes un uzsmidzinot vārdu "Welcome" ("Laipni lūdzam") uz zīmes, kas vēsta par ierašanos Austrijā.

Austrijas policija paziņoja, ka aizturējusi apmēram 50 demonstrantus par to, ka viņi apmētājuši ar akmeņiem policistus, piecus no tiem ievainojot, un īstenojuši vandalismu pret īpašumu. Austrijas mediji ziņoja, ka policija lietojusi stekus un piparu aerosolu, lai atspiestu atpakaļ protestētājus.

Vācijas mediji citēja kāda Austrijas ierēdņa teikto, ka Austrija izvietos karavīrus uz savas robežas, lai apturētu gaidāmo migrantu ieplūšanu no Itālijas puses.

Vairākas Eiropas Savienības (ES) valstis ir reaģējušas uz migrantu pieplūdumu, atjaunojot robežkontroli. Tiek prognozēts, ka ES un Turcijas vienošanās, kas apgrūtinās migrāciju Balkānu maršrutā, pamudinās migrantus doties pāri Vidusjūrai uz Itāliju un tālāk uz ziemeļiem.


Foto: AP/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!