Foto: Shutterstock

Pēc ilgas izmeklēšanas atklāts kontrabandas tīkls, ko veidoja deviņi Izraēlas pilsoņi un palestīnieši, kas no palestīniešu teritorijām nelegāli ieveda un pārdeva restorāniem Izraēlā gaļu ar viltotiem derīguma termiņiem un kaušanas datumiem, kā arī neīstu košera sertifikāciju, vēstīja portāls "Ynetnews.com".

Izraēlas policijas, Lauksaimniecības, Finanšu un Veselības ministriju veiktās izmeklēšanas rezultātā šonedēļ aizturētas deviņas personas aizdomās par kontrabandas gaļas ievešanu Izraēlā no palestīniešu teritorijām. Grupējums izmantoja kravas automašīnas ar dubultām sienām un citām paslēptuvēm.

Gaļa, kas Izraēlā nelegāli tika ievesta ar viltotu derīguma termiņu, kaušanas datumu un neīstu košera sertifikāciju, vēlāk tika pārdota labi pazīstamiem restorāniem un veikaliem visā valstī.

Vairāki grupējuma dalībnieki ir aizturēti un nopratināti. Kratīšanas laikā atklātas apmēram 30 tonnas gaļas, skaidra nauda Izraēlas šekeļos vairāku desmitu tūkstošu eiro vērtībā, kā arī ir atrastas kontrabandistu izmantotās automašīnas.

Līdz šim izmeklēšanā noskaidrots, ka palestīniešu importētājs Dienvidamerikā iegādājās Palestīniešu pašpārvaldei domātu gaļu, caur Haifas ostu ieveda to Izraēlā, kur to uzglabāja Jeruzalemes pievārtē esošajā Aramā un ar dažādām metodēm standartiem neatbilstošos apstākļos ieveda Izraēlā, apdraudot sabiedrības veselību.

Kontrabandas ceļā ievestās preces glabāja noliktavā Atarotā, kur tās pārpakoja ar viltotiem košera sertifikātiem, derīguma termiņiem un veterināro apstiprinājumu.

Turpinās izmeklēšana, un gaidāma vēl vairāku personu aizturēšana, vēstīja "Ynetnews.com". Izmeklētāji pārbaudīs arī iesaistīto restorānu īpašnieku atbildību. Daži aizdomās turētie ir atzinuši savu vainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!