Foto: AP/Scanpix

Priekšvēlēšanās ASV Viskonsinas štatā otrdien uzvarējuši republikānis Teds Kruss un demokrāts Bērnijs Sanderss, liecina ASV mediju aplēses.

Senators Kruss saņēmis lielāko daļu no 42 delegātiem, kas Viskonsinu pārstāvēs republikāņu nacionālajā konventā.

Līdz ar to sarukusi iespēja, ka republikāņu priekšvēlēšanu sacensību favorītam Donaldam Trampam nacionālajā konventā izdosies nodrošināt 1237 delegātus, kas ir nepieciešami, lai uzreiz iegūtu partijas nomināciju.

"Šodien ir pagrieziena punkts," atbalstītājiem Milvokos sacīja Kruss. "Tas ir smagi strādājošo Viskonsinas vīriešu un sieviešu aicinājums Amerikas tautai. Ņemot vērā šī vakara rezultātus, es esmu vairāk nekā pārliecināts, ka mūsu kampaņai izdosies izcīnīt 1237 delegātus, kas ir nepieciešami nominācijai," viņš piebilda.

Par Krusu Viskonsinā nobalsojis 51%, miljardieri Trampu 32%, bet Ohaio gubernatoru Džonu Keisiku - 14% republikāņu vēlētāju, liecina rezultāti no 0,5% vēlēšanu iecirkņu.

Demokrātu nometnē senators Sanderss saņēmis 55%, bet bijusī valsts sekretāre Hilarija Klintone 44% balsu.

"Šī kampaņa ir devusi enerģiju un entuziasmu miljoniem amerikāņu," atbalstītājiem Vaiomingā, kur balsošana notiks sestdien, sacīja Sanderss. "Mums ir ceļš uz uzvaru, ceļš uz Balto namu," viņš teica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!