Foto: AFP/Scanpix

Beļģijas varas iestādes ir izvirzījušas vēl diviem aizdomās turētiem vīriešiem apsūdzības likumpārkāpumos saistībā ar Briseles teroraktiem, otrdien paziņoja Federālā prokuratūra.

Apsūdzētie, kas identificēti tikai kā Smails F. un Ibrahims F., ir iesaistīti dzīvokļa īrēšanā Briseles Eterbēkas rajonā, kas kalpoja par slēptuvi spridzinātājam pašnāvniekam, kurš sarīkoja teroraktu Briseles metro, un iespējamam līdzzinātājam.

22.martā sarīkotajos teroristu pašnāvnieku uzbrukumos tika nogalināti 16 cilvēki Briseles metro un 16 cilvēki Briseles Zaventemas starptautiskajā lidostā.

Izmeklēšanas miertiesnesis pirmdien lika aizturēt 1984.gadā dzimušo Smailu F. un 1988.gadā dzimušo Ibrahimu F. kā apsūdzētos par piedalīšanos teroristu grupējuma darbībās, teroristiskā slepkavībā u teroristiskas slepkavības mēģinājumā. Apsūdzībās teikts, ka viņi piedalījušies šajos noziegumos kā izpildītāji, līdzizpildītāji vai līdzzinātāji.

Prokuratūras paziņojumā teikts, ka tālāka informācija netiks izpausta un ka izmeklēšana "aktīvi turpinās dienu un nakti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!