Foto: Sputnik/Scanpix
Kremlis piektdien atvainojies Vācijas laikrakstam "Sueddeutsche Zeitung" par prezidenta Vladimira Putina maldīgo apgalvojumu, ka laikraksts pieder ASV investīciju bankai "Goldman Sachs".

Putins ceturtdien, atbildot uz zvanītāju jautājumiem televīzijā, sacīja, ka aiz "Panamas dokumentu" skandāla stāv ASV un "Sueddeutsche Zeitung", kas ieguva šos dokumentus no anonīma avota, pieder "Goldman Sachs".

No Panamas juridiskās firmas "Mossack Fonseca" datu centra ir noplūdināti 11,5 miljoni nodokļu dokumentu, kuros redzams, ka šī firma palīdzējusi pasaules politiķiem un slavenībām slēpt savus aktīvus no nodokļu iestādēm.

Dokumentos minēti arī Putinam tuvu stāvoši cilvēki.

Putins iepriekš izteicies, ka ASV valdība šādi cenšas destabilizēt Krieviju pirms septembrī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, un šo versiju izplata arī Krievijas mediji.

Tomēr piektdien Kremlis bija spiests atzīt, ka Putins kļūdījies par laikraksta īpašnieku.

"Sueddeutsche Zeitung" ir daļa no mediju kompānijas "Sueddeutscher Verlag", kurā vairākums pieder vadošajai Vācijas mediju grupai "Suedwestdeutsche Medienholding".

"Tā vairāk ir mūsu kļūda, mana kļūda, to kļūda, kuri sagatavoja Putinam informāciju," paziņoja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, atvainojoties par to laikrakstam.

"Panamas dokumenti" liecina, ka pārskaitījumos par vismaz diviem miljardiem ASV dolāru ir iesaistīti cilvēki un uzņēmumi, kas ir saistīti ar Putinu, tostarp čellists Sergejs Roldugins.

Putins ceturtdien atzina, ka dokumentos atrodamā informācija par ofšora kompānijām ir patiesa, bet atbalstīja savu draugu Rolduginu, sakot, ka viņš visu savu naudu iztērē par mūzikas instrumentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!