Foto: Reuters/Scanpix

Gaisa uzlidojumi pārvietoto personu nometnei Sīrijas Idlibas provincē gandrīz noteikti nebija negadījums un, visticamāk, ir uzskatāmi par kara noziegumu, piektdien paziņojis ANO augtais komisārs cilvēktiesību lietās Zeids Raads al Huseins.

Sīrijas armija noliegusi, ka būtu saistīta ar ceturtdien notikušajiem uzlidojumiem, kuros dzīvību zaudēja vismaz 28 civiliedzīvotāji.

Zeids norādīja, ka vēl nav noskaidrots, kuri spēki atbildīgi par uzlidojumiem, bet sākotnējie ziņojumi liecinot, ka vainojami Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēki.

"Ņemot vērā, ka šīs telšu nometnes atradušās šajās vietās vairākas nedēļas un ir skaidri saskatāmas no gaisa, ļoti mazticams, ka šie slepkavnieciskie uzbrukumi bija negadījums. Daudz ticamāk, ka tie bija tīši un ir uzskatāmi par kara noziegumu," paziņoja komisārs.

Pēdējos mēnešos Zeids arvien biežāk cenšas pievērst sabiedrības uzmanību to cilvēku nožēlojamajam stāvoklim, kas bijuši spiesti pamest savas mājas Sīrijas pilsoņkara dēļ.

"Ir grūti atrast vēl kādus vārdus, lai raksturotu šausmas, ar ko saskaras civiliedzīvotāji Sīrijā," viņš piebilda.

"Bombardēti un slaktēti savās mājās, apšaudīti ielās un spīdzināti cietumos, bombardēti savās slimnīcu gultās, bombardēti nometnēs, kurp aizbēguši," norādīja ANO komisārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!