Foto: Reuters/Scanpix

Turcijas spēki sestdienas pēcpusdienā Alepo pilsētas ziemeļos nogalinājuši 55 "Daesh" ("Islāma valsts") kaujiniekus, atsaucoties uz avotiem Turcijas militārajās vienībās, svētdien vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Tāpat "Daesh" kaujiniekiem atņemti trīs transporta līdzekļi un trīs raķešu iekārtas, pavēstīja avots Turcijas militārajās vienībās.

Pēdējo divu nedēļu laikā kaujās Alepo pilsētā ir gājuši bojā teju 300 cilvēki. Alepo pirms kara bija Sīrijas komerciālais centrs, bet tagad tās austrumu daļu kontrolē nemiernieki, bet rietumu daļu – Asada spēki.

Bruņotais konflikts Sīrijā sākās 2011. gadā. Piecu gadu laikā tas ir pāraudzis pilsoņu karā, kur savā starpā cīnās ne tikai režīma un opozīcijas spēki, bet arī dažādi grupējumi.

Vēstīts, ka Turcija vienojusies ar Amerikas Savienotajām Valstīm par Augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēmas (HIMARS) izvietošanu uz robežas ar Sīriju cīņai pret teroristu organizāciju "Daesh".

Savukārt Turcijas bruņotie spēki kopš janvāra artilērijas apšaudēs un uzlidojumos nogalinājuši gandrīz 900 džihādistu grupējuma "Daesh" kaujinieku.

Gaisa triecienos kopš 9. janvāra Turcija nogalinājusi 492 "teroristus", bet 370 nogalināti artilērijas apšaudēs, kurās iznīcinātas arī bruņojuma noliktavas, ziņoja aģentūra.

Turcija uzlidojumus "Daesh" sāka pagājušā gada vasarā. Ankara arī ļauj Vašingtonai izmantot savu gaisa spēku bāzi valsts dienvidos, no kurienes ASV veic uzlidojumus džihādistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!