Pentagons nācis klajā ar paziņojumu, ka Irākā, gaisa ASV vadītās koalīcijas uzlidojumos ir nogalināts džihādistu grupējuma "Daesh" viens no svarīgajiem līderiem - Abu Vahebs, pirmdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.

"Daesh" līderis Abu Vahebs bojā gājis ASV vadītās koalīcijas gaisa uzlidojumu laikā piektdien, atsaucoties uz Pentagona paziņojumu, norāda BBC. Vahebs bijis starptautiskās teroristiskās organizācijas "Al Qaeda" biedrs.

"Mūsdienās ir ļoti bīstami būt par līderi Sīrijā vai Irākā," norādījis Pentagona pārstāvis Pīters Kuks.

Terorists tika nogalināts laikā, kad pārvietojies ar transportlīdzekli kādā pilsētā netālu no Rutbas, Anbaras provincē, apgalvo Kuks. Tāpat Pentagons norāda, ka gaisa uzlidojumu laikā nogalināti vēl trīs citi grupējuma "Daesh" biedri.

"Viņa likvidēšana ir nozīmīgs solis uz priekšu," Kuka pausto vēsta britu raidsabiedrība "Sky News".

Britu raidsabiedrība BBC atgādina, ka jau iepriekš Vahebs vairākkārt tika nepatiesi pasludināts par mirušu.

Vahebs dzimis 1986. gadā. Viņš ir bijušais datorzinātņu students, kurš tika "Daesh" rindās tika dēvēts pat par "uzlecošo zvaigzni" informācijas tehnoloģiju jomās, informē BBC.

2012. gadā Irākā Vahebu arestēja Amerikas Savienoto Valstu militārās vienības. Zināms, ka teroristam tika piespriests mūža ieslodzījums, bet viņš izbēga no cietuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!