Foto: Pixabay

Vīrietis, kura māja Čečenijas Republikā nodedzināta, jo viņš Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam sūdzējies par vietējo amatpersonu korumpētību, arvien turas pa gabalu no agrākās mājvietas un, baidoties no iespējamās atriebības, tur noslēpumā savu un savas ģimenes atrašanās vietu, vēsta "Radio Brīvā Eiropa".

Telefonsarunā ar "Radio Brīvā Eiropa" Ramzans Džaladīnovs atklājis, ka uzturas Dagestānā un tuvākajā laikā neplāno atgriezties Čečenijā. Tāpat vīrietis pastāstījis, ka viņa sieva un bērni atrodas drošībā. Viņu izmitināšanu nodrošinājuši tiesību aizstāvji. Arī savu atrašanās vietu Džaladīnovs nav vēlējies atklāt: "Visiem būs labāk, ka ja tā netiks izpausta."

Kā vēstīts, grupa maskētu vīru naktī no 12. uz 13. maiju ielauzušies iedzīvotāja Džaladinova ģimenes mājā Kenhi ciemā. No mājas izvesta saimnieka sieva un bērni, bet ēka aizdedzināta.

Džaladinovs aprīlī publicēja video paziņojumu Putinam, kurā sūdzējās par smagajiem dzīves apstākļiem ciemā. Tāpat viņš savā video aicināja valsts galvu novērst līdzekļu, kas paredzēta abos Čečenijas karos nopostītā ciema atjaunošanai un skolotāju algām, piesavināšanos.

Pirmdien ziņu vietne "Černovik", atsaucoties uz vietējiem iedzīvotājiem, vēstīja, ka Kenhi ciemu ir aplenkuši drošībnieki, bet tā iemītniekus rindas kārtībā aicina uz nopratināšanu. Cieminiekiem tiekot jautāts, kur atrodas Džaladinovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!