Pret džihādistu grupējumu "Daesh" karojošie Irākas spēki turpina virzīties uz saviem mērķiem Fallūdžas pilsētā, lai to pilnībā atbrīvotu no kaujiniekiem, atsaucoties uz militārajām amatpersonām, trešdien vēsta aģentūra "Reuters".

"Ar Dieva gribu mūsu karavīri ir apņēmušies pilnībā atbrīvot pilsētu," stāsta Irākas pretterorisma spēku pirmā pulka komandieris pulkvežleitnants Muhanda al Tamimi.

Uzbrukums kopš 2014. gada sākuma "Daesh" kontrolētajai Fallūdžai sākās pagājušajā nedēļā. Tiek prognozēts, ka tā būs viena no līdz šim lielākajām kaujām cīņā pret "Dsesh".

Nedēļu pēc tam, kad Bagdāde izziņoja uzbrukuma sākumu, pilsētas robežu pirmdien sasniedza liels skaits karavīru, iekļūstot Fallūdžas dienvidu nomaļu lauku teritorijās. Taču īsi pirms blīvi apbūvētās teritorijas virzīšanās apstājās, skaidro "Reuters".

Bagdāde Fallūdžas operāciju sauc par potenciālu pagrieziena punktu ASV atbalstītajā kampaņā pret ultraradikālajiem sunnītu kaujiniekiem, kuri lielā daļā Irākas un Sīrijas pasludinājuši islāma kalifātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!