Foto: AP/Scanpix

Balstoties uz "neticami neprecīzo" ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas atspoguļojumu, kā arī uz "neprecīzajām" reportāžām par Orlando traģēdiju, prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa komanda anulējusi slavenā laikraksta "The Washington Post" žurnālistu preses kartes un liegusi turpmāku avīzes reportieru dalību Trampa kampaņas pasākumos.

Sociālā tīklā "Facebook" ierakstā Tramps laikraksta žurnālistus dēvē par krāpnieciskiem un negodīgiem, bet "The Washington Post" publikācijas par neiedomājami neprecīzām. Šāda miljardiera rīcība sekojusi pēc laikraksta publikācijas par traģisko Orlando apšaudi. Trampu īpaši sarūgtinājis laikraksta izvēlētais virsraksts, kas vēstīja, kā Tramps cenšas daļu no atbildības par traģēdiju novelt uz ASV pašreizējo prezidentu Baraku Obamu.

Atbildot uz Trampa paziņojumu, laikraksta vadītājs Martins Beirons skaidro, ka šāds kampaņas lēmums simbolizē atteikšanos no preses brīvības, ja tā neatspoguļo to, ko kandidēts vēlētos par sevi dzirdēt.

"Laikraksts turpinās rakstīt par Trampu tā kā tas jau to ir darījis līdz šim – cienījami, godīgi, precīzi, enerģiski un nosvērti," sacīja Beirons, piebilstot, ka: "mēs esam lepni par savām reportāžām un turpināsim iesākto darbu".

Pēdējo mēnešu laikā "The Washington Post" nav pirmais ASV medijs pret kuru vērsusies Trampa vēlēšanu komanda. Dažādi informācijas piekļuves aizliegumi noteikti arī "BuzFeed", "Politico", "Univison", "The Huffington Post" un citiem ievērojamiem valsts medijiem. Kā raksta CNN, Tramps izveidojis savas kampaņas žurnālistu melno sarakstu.

"The Washington Post" dibināts 1877. gadā. Tas ir lielākais Vašingtonā publicētais laikraksts pēc pārdotajiem eksemplāriem. Pastāvēšanas vēsturē laikraksts 47 reizes saņēmis pasaules prestižāko nozares apbalvojumu Pulicera balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!