Foto: AFP/Scanpix
Sestdien, 2. jūlijā, tūkstošiem cilvēku ar plakātiem rokās pulcējās Londonas ielās, lai protestētu pret referendumu, kurā tika nobalsots par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Zināms, akcija "Gājiens Eiropai" bija organizēta caur sociālajiem tīkliem. Kā ziņo britu raidsabiedrība, šī protesta akcija caur sociālajiem tīkliem tikusi organizēta lielā steigā. Aicinājums doties Londonas ielās ievietots aptuveni pirms nedēļas.

Kā redzams fotogrāfijās, cilvēki rokās tur plakātus, kurus rotā uzraksti "Bremain" un "We Love EU" ("Mēs mīlam ES"). Vairākos plakātos izteiktas dusmas un nicinājums pret Lielbritānijas iedzīvotājiem, kas nobalsojuši par izstāšanos no ES.

Tāpat visi protesta akcijas dalībnieki sociālajos tīklos izmanto mirkļirku #MarchforEurope, lai izteiktu savu viedokli par britu pieņemto lēmumu referendumā. Kā vēsta BBC, sociālajos tīklos šī protesta akcija ir ne tikai izpelnījusies atbalstu, bet arī pamatīgu kritikas devu.

Jau ziņots, ka 23. jūnijā Lielbritānijā notikušajā referendumā 51,9% dalībnieku nobalsojuši par valsts izstāšanos no ES, bet 48,1% – par palikšanu blokā. Referendumā piedalījās 72,2% balsstiesīgo Lielbritānijas iedzīvotāju. Par izstāšanos nobalsojuši 17,4 miljoni referenduma dalībnieku, bet par palikšanu ES – 16,1 miljons. Līdz ar to izstāšanās piekritēju balsu pārsvars ir nepilni 1,3 miljoni.

Referenduma rezultāti liecina par lielām atšķirībām starp reģioniem, kā arī to, ka visaktīvāk palikšanu ES atbalstīja gados jauni cilvēki un lielo pilsētu iedzīvotāji. Jaunieši ir pauduši neapmierinātību ar referenduma rezultātu, ko lielā mērā ietekmēja gados vecāku cilvēku balsojums, lai gan ES sniegtās iespējas par brīvu ceļošanu un uzņēmējdarbību visvairāk izmanto tieši jaunieši.

Tāpat pēc referenduma sociālās saziņas vietnes pārplūdinājuši ieraksti par to, ka iedzīvotāji nožēlo savu izvēli balsot par izstāšanos, kā arī nebija gaidījuši, ka viņu balsij būs nozīme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!