Foto: AP/Scanpix

Vismaz pieci cilvēki gājuši bojā autobusa un kravas mašīnas sadursmē ASV Floridas štatā, bet vismaz 25 ievainoti, ziņo britu raidsabiedrība "Sky News".

Zināms, ka negadījums noticis svētdienas rītā, ASV Floridas štata esošajā Vakulas novadā, uz autoceļa US-98.

Kā vēsta "Sky News", vecais skolēnu autobuss "The Blue Bird", kurš pārvadājis strādniekus un viņu bērnus no ASV Džordžijas štata, ceļu šķērsojis pie sarkanās gaismas, kā rezultātā tas ietriecies kravas automašīnā.

Pēc sadursmes abi transportlīdzekļi trieciena rezultātā nobraukuši no ceļa un notriekuši elektrības stabus, ziņo britu raidsabiedrība. Pēc tam abus transportlīdzekļus pārņēmušas liesmas.

Kā ziņo "Sky News", operatīvo dienestu pārstāvji tika nodēvēti par varoņiem, jo no uguns liesmām glābuši cilvēkus.

Negadījumā vissmagāk cietis 56 gadus vecais autobusa šoferis Elijs Dupiče, kurš kritiskā stāvoklī nogādāts slimnīcā. Kā vēsta britu raidsabiedrība, līdz ar viņu slimnīcā atrodas 12 cilvēki, no kuriem divi atrodas kritiskā stāvoklī.

Abu transportlīdzekļu sadursmē bojā gājis kravas automašīnas šoferis, 55 gadus vecais Gordons Šīts no Ņujorkas. Savukārt kravas mašīnā esošais pašažieris, 21 gadu vecais Rafaels Nīvess, negadījumā nav cietis.

"Iespējams, ka autobusa vadītājs bija iesnaudies, kā rezultātā viņš nepamanīja sarkano gaismu luksoforā," spriež policisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!