Foto: AFP/Scanpix

Vairāki Sīrijas lielākās pilsētas Alepo rajoni joprojām ir valdības opozicionāru kontrolē. Tos ar pārējo opozīcijas spēku teritoriju patlaban savieno vienīgi tā dēvētais Kastilo lielceļš, kas met loku ap pilsētas ziemeļu galu un kuru jau aptuveni nedēļu cenšas nogriezt Asada režīma spēki (kartē ar sarkanām bultām norādīti uzbrukuma virzieni).

Tikmēr opozīcijas kaujinieku kontrolētajos pilsētas rajonos (kartē apvilkti ar apli) turpinās ikdienas dzīve. Pēdējās dienās par spīti regulārām bombardēšanām Alepo iedzīvotāji atzīmēja musulmaņu svētā mēneša Ramadāna beigas tradicionālajos "Eid al-Fitr" svētkos. Tajos parasti tiek uzvilktas jaunas drēbes, cilvēki mielojas ar saldumiem, kā arī bērnus ved izklaidēties.

Kā redzams šajā video, trešdien Sīrijas valdības spēku ieņemtās pozīcijas ļauj tiem jau pārredzēt Kastilo lielceļu:

#Syria #Aleppo Video by Khaled Iskef Showing #Castello Road. #SAA #SyrianArabArmy #SyrianArmy #SyrianArmedForces pic.twitter.com/njDHSMZkaX
— Ivan Sidorenko (@IvanSidorenko1) July 7, 2016

Turpinās arī aktīva opozīcijas spēku kontrolēto Alepo rajonu bombardēšana:

#Assad barrel bombs on Haritan in #Aleppo countryside on the first day of Eid al-Fitr#Syria pic.twitter.com/ybeY94JQCh
— Orient News English (@OrientNewsEn) July 6, 2016

Alepo ir viena no senākajām pilsētām pasaulē un lielākā Sīrijā. Pirms pilsoņkara tajā dzīvoja vairāk nekā 2,1 miljons iedzīvotāju un pilsēta tika uzskatīta par valsts ekonomisko centru. Patlaban lielākā daļa pilsētas iedzīvotāju esot devušies bēgļu gaitās.

Kopš 2011. gada Alepo ir Sīrijas režīma opozicionāru centrs. Tajā aptuveni 80% iedzīvotāju ir sunīti, kuri Arābu pavasara laikā asi iestājās pret korumpēto un autoritatīvo alavītu valdību un valsts līderi Bašaru al Asadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!