Jamaikas izglītības ministrs izdevis rīkojumu, liekot skolās izņemt no apgrozības dzimumaudzināšanas grāmatas, kurās sludināta homoseksualitātes pieņemamība, ziņo AP.
Ministrs Barčels Vitmans norādīja, ka piekrīt reliģiskajām grupām un opozīcijas pārstāvjiem, kas iebilda pret grāmatas izplatīšanu.

Lai gan grāmata bija paredzēta skolotājiem, un tā bija tikai 40 procentu skolu rīcībā, augstais ierēdnis tajā publicēto informāciju uzskata par nepieņemamu, un norāda, ka grāmatas atklātais saturs nebūt nav skolniekiem lietderīga informācija.

Viena no grāmatas nodaļām, kurā norādīts, ka "jāpieņem sava seksuālā orientācija, neatkarīgi no tā, vai tā ir heteroseksuāla, homoseksuāla, vai biseksuāla", izraisīja atsevišķu reliģisko kopienu, tajā skaitā Romas katoļu baznīcas, sašutumu. Turklāt šajā Karību valstī joprojām darbojas gadsimtu vecs pret homoseksualitāti vērsts likums.

Līdztekus neapmierinātībai par grāmatā pausto attieksmi pret homoseksualitāti, tiek kritizēta arī detalizēta seksuālo aktu aprakstīšana tajā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!