Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkorejā kārtējo reizi izgāzies ballistiskās raķetes izmēģinājums, atsaucoties uz Dienvidkorejas armijas paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Raķete palaista pulksten 11.30 pēc vietējā laika no zemūdenes, kas bijusi ūdeņos uz austrumiem no Korejas pussalas, un kļūme notikusi īsi pēc palaišanas.

Pēdējo mēnešu laikā jau vairākkārt izgāzušies šīs valsts ballistisko raķešu izmēģinājumi, tostarp pirms nepilniem trim mēnešiem notikušais mēģinājums raķeti palaist no zemūdenes.

"Raķete no zemūdenes tika palaista normāli, taču tās lidojuma sākums bija neveiksmīgs," pausts Dienvidkorejas armijas paziņojumā, piebilstot, ka nosoda šādas "provokatīvas Ziemeļkorejas darbības".

Tiek uzskatīts, ka Ziemeļkoreja strādā pie kodolieroču izveides, un ANO šai valstij aizliegusi izmantot ballistiskās raķetes.

Jau ziņots, ka Ziemeļkoreja aprīlī trīsreiz neveiksmīgi izmēģināja raķetes "Musudan", kuras darbības rādiuss ir no 2500 līdz 4000 kilometriem, maijā veica vienu neveiksmīgu izmēģinājumu, savukārt jūnijā divus izmēģinājumus, no kuriem viens bija neveiksmīgs, bet otra raķete nolidoja 400 kilometrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!