Foto: AFP/Scanpix

Nemiernieku veiktās apšaudēs sestdien Sīrijas lielākajā pilsētā Alepo nogalināti vismaz 38 cilvēki, atsaucoties uz novērotāju sniegto informāciju, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Nogalināto vidū ir 14 bērni un 13 sievietes, informējusi Sīrijas Cilvēktiesību novērošanas organizācija.

Sīrijas valdības spēki turpina operācijas Alepo, lai pilnībā atbrīvotu pilsētu no nemierniekiem. Saskaņā ar avotu pausto nemiernieku sagrābtajā pilsētas daļā šobrīd iesprostoti 250 līdz 300 tūkstoši cilvēku.

Pirms kara Alepo dzīvoja aptuveni divi miljoni cilvēku, taču tagad pilsēta sašķelta valdības un nemiernieku kontrolētajos apgabalos. Viens no Sīrijas prezidenta Bašara al Asada mērķiem vienmēr bijis pilnas kontroles atgūšana pār šo pilsētu.

Alepo ir viena no senākajām pilsētām pasaulē un lielākā Sīrijā. Pirms pilsoņkara tā tika uzskatīta par valsts ekonomisko centru, bet patlaban lielākā daļa pilsētas iedzīvotāju devušies bēgļu gaitās.

Kopš 2011. gada Alepo ir Sīrijas režīma opozicionāru centrs. Tajā aptuveni 80% iedzīvotāju ir sunīti, kuri Arābu pavasara laikā asi iestājās pret korumpēto un autoritatīvo alavītu valdību un valsts līderi Bašaru al Asadu.

Konflikts Sīrijā turpinās jau vairāk nekā piecus gadus un tajā gājuši bojā vairāk nekā 280 tūkstoši cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!