Vācijā vilciena pasažieriem ar cirvi uzbrukušā afgāņa personīgajās mantās atrasts ar roku zīmēts teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" karogs, otrdien paziņojušas Vācijas varasiestādes.

Karogs tika atrasts 17 gadus vecā afgāņu vīrieša mājās, Vācijas sabiedriskajai raidorganizācijai ZDF atklāja Bavārijas iekšlietu ministrs Joahims Hermans.

Tikmēr ar "Daesh" saistītā ziņu aģentūra "Amaq" ziņo, ka jaunietis bijis šī grupējuma kaujinieks. Viņš esot atsaucies uz aicinājumiem uzbrukt "krustnešu valstīm, kas karo ar "Islāma valsti"".

Jau vēstīts, ka afgānis pirmdienas vakarā ar cirvi un nazi uzbruka pasažieriem vilcienā netālu no Vircburgas pilsētas, Vācijas dienvidos.

Vācijas izmeklētāji cenšas noskaidrot vai uzbrucēju vadījis ar radikālo islāmu saistīts motīvs.

Uzbrucējs ievainoja piecus cilvēkus, līdz viņu nošāva policija. Sākotnēji vairāki Vācijas mediji ziņoja, ka uzbrukumā ievainoti aptuveni 20 cilvēki.

Četru no pieciem upuriem ir vienas ģimenes locekļi no Honkongas.

Hermans pirms tam paziņoja, ka uzbrucējs bija ieradies Vācijā kā nepilngadīgais, kuru nepavadīja radinieki, un vispirms dzīvojis patvēruma meklētāju mītnē, bet pēdējā laikā - pie audžuģimenes Oksenfurtes pilsētā netālu no Vircburgas.

"Ir ļoti iespējams, ka tas bija islāmistu uzbrukums," sacīja Bavārijas Iekšlietu ministrijas preses sekretārs, piebilstot, ka uzbrucējs bija saucis "Allāhu akbar" (Allāhs ir dižs).

Viņš gan uzsvēra, ka izmeklēšana turpinās un uzbrucējs, šķiet, rīkojies viens.

Atbildību par uzbrukumu jau uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

"Uzbrukumu ar nazi Vācijā sarīkoja viens no "Islāma valsts" kaujiniekiem," informēja šīs džihādistu grupas mediju atzars "Amaq".

Maijā Vācijā psihiski nestabils 27 gadus vecs vīrietis uzbruka cilvēkiem ar nazi reģionālajā vilcienā valsts dienvidos, vienu nogalinot un trīs ievainojot. Sākotnēji bija ziņots, ka šis vīrietis saucis "Allāhu akbar", bet policija vēlāk pavēstīja, ka nav nekādu pierādījumu par reliģisku motīvu. Uzbrucējs pašlaik ir ieslodzīts psihiatriskā slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!