Foto: AFP/Scanpix

Vācijas policija svētdien paziņoja, ka ir aizturējusi 16 gadus vecu afgāni, kura draugs iepirkšanās centrā Minhenē bija nošāvis deviņus cilvēkus un pēc tam izdarījis pašnāvību.

"Mums ir aizdomas, ka šis 16 gadus vecais zēns varēja zināt par [drauga plānoto terora] aktu,” paziņoja policija pēc piektdien notikušās apšaudes, kurā 18 gadus vecais Vācijas un Irānas dubultpilsonis Dāvis Ali Somboli nošāva deviņus cilvēkus un pēc tam izdarīja pašnāvību.

Šī ir pirmā aizturēšana minētās apšaudes izmeklēšanā.

Afgāņu pusaudzis "padevās policijai īsi pēc šī slaktiņa un tika nopratināts par viņa attiecībām ar tā vaininieku”, teikts policijas paziņojumā.

Policisti ir "atklājuši pretrunas viņa paziņojumos", un afgānis pašlaik atrodas apcietinājumā par to, ka slēpis informāciju par noziegumu, piebilda policija.

Policija arī paziņoja, ka afgāņu pusaudzis pēc šīm slepkavībām var būt ievietojis sociālajā tīklā “Facebook” līdzīgu vēstījumu tam, kuru bija ievietojis Somboli savā mēģinājumā pievilināt upurus.

Šis vēstījums attiecās uz “tikšanos kino kompleksā pie Minhenes centrālās [dzelzceļa] stacijas”, piebilda policija.

Pēc piektdien notikušās apšaudes kļuva zināms, ka Somboli maijā izveidoja viltus kontu sociālajā tīklā “Facebook”, nozogot reāla lietotāja profilu, un izsūtīja ielūgumus uz “McDonald’s” restorānu, apsolot ēdienus un dzērienus.

Nav gan nekādu pierādījumu, ka kāds no cilvēkiem, kas sazinājās ar Somboli viltus kontu, būtu atbildējis uz šo ielūgumu.

Vācijas policija pirms tam svētdien paziņoja, ka Somboli slaktiņu plānojis veselu gadu, taču upurus izvēlējies nejauši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!